Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σχέδιο Πολέμου στα Βαλκάνια

Σύμφωνα με πηγές των Μπόσνιακ (μουσουλμάνων στη Βοσνία), παρουσιάσθηκε πολεμικός χάρτης και επιχειρησιακές οδηγίες για εφαρμογή από στρατιωτικές δυνάμεις με σκοπό
την κατάληψη της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και την εκδίωξη των Σέρβων από αυτό το χώρο.

Προϋπόθεση εφαρμογής του σχεδίου αποτελεί η προσπάθεια του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας (RS) Μίλοραντ Ντόντικ, να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα με στόχο τον διαχωρισμό της Σερβικής οντότητας από την Βοσνία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την εφαρμογή του σχεδίου θα χρειαστούν μερικοί γενναίοι που θα πάνε στον ποταμό Ντρίνα και θα καταστρέψουν όλες τις γέφυρες  προς την Δημοκρατία της Σερβίας.

Την ίδια στιγμή θα αποκοπεί τα κύριο δρομολόγιο που διέρχεται πλησίον του ‘’ Μπράτσκο» .

Έτσι η Σερβική περιοχή θα διασπασθεί σε δύο μέρη, ενώ η φύλαξη του προς αποκοπή δρομολογίου έχει καθορισθεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε και κατά την διάρκεια του πολέμου.

Επιπλέον, στρατιωτικές ενέργειες σχεδιάζονται για την πόλη του Gorazde (νότια στα σύνορα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας), ενώ βορειοδυτικά θα επιχειρήσουν στην περιοχή Βέρμπας, με σκοπό την διαίρεση και απομόνωση του σερβικού θύλακα .

Όλα αυτά θα αναγκάσουν την Μπάνια Λούκα (RS) να δεχθεί τα αιτήματα των Μπόσνιακ και να διαμορφωθεί νέα ενιαία οντότητα, η Μουσουλμανική – Κροατική Ομοσπονδία.

Η Οργάνωση των ομάδων δράσης στους επιμέρους τομείς, όπως φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα (βόρειος, ανατολικός, νότιος), πιστοποιήθηκε από συλληφθέντα  για την επίθεση στον π/θ της Σερβίας κατά την διάρκεια της πρόσφατης τελετής μνήμης για τα θύματα στη Σρεμπρένιτσα.

Ο συλληφθείς φορούσε μάλιστα και μπλουζάκι με το λογότυπο  ‘’OG jug’’  που ερμηνεύθηκε ως Ομάδα Δράσης Νότου (Operational Group South), χωρίς να διαρρεύσουν άλλες λεπτομέρειες.

Αναλύοντας το θέμα στο pentapostagma.gr , θεωρούμε ότι το αποκαλυφθέν σχέδιο αποτελεί προειδοποίηση προς πολλές κατευθύνσεις. Αρχικά αυτό αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι το Σεράγεβο δεν αποδέχτηκε ποτέ την ειρηνευτική συμφωνία του Ντέιτον και ποτέ δεν εγκατέλειψε την κατάργηση της RS κάνοντας ένα ενιαίο κράτος.

Επίσης όλα αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος από εκείνους που ασχολούνται με τα θέματα της ασφάλειας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθόσον αποτελούν απειλή και κίνδυνο για την περιοχή αλλά και για όλη τη Βαλκανική.

Όμως ταυτόχρονα φαίνεται ότι η αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια που έχει αρχίσει με ελεγχόμενες προς το παρόν τρομοκρατικές ενέργειες, θα αρχίσει να γίνεται πιο επικίνδυνη.

Η Βοσνία σίγουρα αποτελεί τον αδύναμο κρίκο και μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Οι μουσουλμάνοι φαίνεται να έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους, οι περιοχές δράσης τους και οι μέθοδοι είναι πλέον γνωστές.

Οι πληροφορίες αλλά και η συγκρότηση και εκπαίδευση δυνάμεων για αντιμετώπιση τους είναι πιο απαραίτητη από ποτέ, ενώ οι κατάλληλες συμμαχίες επιβάλλονται.

Ειδικά για την Ελλάδα θα τονίσουμε πάλι ότι, ένα Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας πρέπει άμεσα να συγκροτηθεί και να χαράξει Εθνική κατεύθυνση ανεξάρτητα όποιας κυβέρνησης.

Η Εθνική Ασφάλεια δεν είναι θέμα κομματικό αλλά Εθνικό. Οι δε ηγεσίες πολιτικές και στρατιωτικές θα είναι απόλυτα υπεύθυνες για ότι συμβεί, γιαυτό ας κινηθούν γρήγορα πριν είναι αργά.



triklopodia.gr