Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ



Την ίδια ώρα στην Τουρκία μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ για επίσημες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία αλλά...και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

Το αργότερο ως την προσεχή Δευτέρα ΠΓΔΜ και Κόσοβο θα προχωρήσουν στη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, γράφει, σήμερα, η αλβανόγλωσση εφημερίδα των Σκοπίων «Κόχα» .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κοσόβου, Χαϊρεντίν Κούτσι, επιβεβαίωσε ότι η ΠΓΔΜ και το Κόσοβο θα...συνάψουν διπλωματικές σχέσεις τις προσεχείς ημέρες, καθώς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την οριοθέτηση των συνόρων μεταξύ ΠΓΔΜ και Κοσόβου, δεν υφίσταται πλέον κανένα εμπόδιο.
Η «Κόχα» προσθέτει ότι το πρωτόκολλο για την οριοθέτηση των συνόρων θα υπογράψουν οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.Tην ίδια ώρα,επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, πραγματοποιεί από σήμερα έως και την Κυριακή, 18 τρέχοντος, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο της ΠΓΔΜ, «ΜΙΑ».
Ο κ. Ιβάνοφ θα έχει επαφές με την κρατική ηγεσία της χώρας, οι οποίες ξεκινούν από σήμερα, με συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Μεχμέτ Αλί Σαίν.
Αύριο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αμπντουλά Γκιούλ, και ακολούθως, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο κρατικών αντιπροσωπειών θα υπογραφεί συμφωνία, που θα αφορά την πολιτική αεροπορία. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και θα καταθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Ο κ. Ιβάνοφ θα εκφωνήσει και λόγο στο πανεπιστήμιο TOBB-ETU, όπου θα του απονεμηθεί ο τίτλος του επίτιμου δρα επιστημών.Η αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, το Σάββατο, θα μεταβεί από την Άγκυρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν συναντήσεις με εκπροσώπους ενώσεων και οργανώσεων των αποδήμων της ΠΓΔΜ.
Η έκπληξη όμως είναι πως -σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων«ΜΙΑ»- ο πρόεδρος Ιβάνοφ θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Τουρκία, με συνάντηση, που θα έχει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο!
greece-salonika.blogspot.com