Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ.




Μόσχα - Ο Πρόεδρος του Τμήματος των Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας, διέψευσε χθες τις πληροφορίες ότι ο Πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί το Βατικανό στο εγγύς μέλλον.
«Δεν υπάρχει καμία προετοιμασία για επίσκεψη του Πατριάρχη Κυρίλλου στο Βατικανό, ούτε σε κάποια συγκεκριμένη χώρα η κάποια χρονική στιγμή», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας.Επίσης, ο κ. Ιλαρίωνας τόνισε ότι «δεν έχει συζητηθεί καθόλου θέμα επισκέψεως του Πάπα Βενέδικτου στη Ρωσία, διότι η συνάντηση ίσως να γίνει σε ουδέτερο μέρος».Ο Αρχιεπίσκοπος Ιλαρίωνας υπενθύμισε ότι ο κύριος στόχος του διαλόγου, μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της Ρ/Καθολικής δεν είναι απλά μια συνάντηση των αρχηγών τους, αλλά «η ριζική βελτίωση των σχέσεων μας, και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν».
Τέλος, ανέφερε και το πρόβλημα του προσηλυτισμού που υπάρχει, μια πολύ επιθετική πολιτική κατά τη δεκαετία του 1990, καθώς και η επέκταση της Ουνίας στην Ουκρανία.
www.romfea.gr