Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Απαντάμε στα ψεύτικα δημοσιεύματα και τα μοντάζ να θέλουν τον Πούτιν σε Εβραϊκές συναγωγές.
Πεκίνο - Σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Πρεσβείας της Ρωσίας στο Πεκίνο, παρουσία του Πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.
Με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου, τα εγκαίνια του ναού τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Εγκοριεύσκι κ. Μάρκος, επικεφαλής της γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας επί των Μοναστηριών, Ιερών Ναών και Ιδρυμάτων του εξωτερικού.Επίσης, στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σρετένσκι, Αρχιμανδρίτης Τύχων Σεβκούνωφ, κληρικοί που διακονούν στη Κίνα και ιερείς της Επισκοπής Ιρκούτσκ.
Κατά την άφιξη του κ. Πούτιν στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι καμπάνες ηχούσαν πανηγυρικά, ο κ. Πούτιν μόλις εισήλθε στο ναό άναψε τρία κεριά και με πολύ ευλάβεια ασπάστηκε την εικόνα της Κοιμήσεως.Ο Επίσκοπος Μάρκος μετά το πέρας των εγκαινίων μίλησε για την ιστορία του ναού ο οποίος χτίστηκε το 1902, επίσης τόνισε χαρακτηριστικά: «Σήμερα ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι στολισμένος με δεκάδες λευκά άνθη, και ομοιάζει σαν πραγματική νύμφη».
Αμέσως μετά ο κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, προσέφερε για τον ιερό ναό μια εικόνα της Αγίας Σκέπης της Παναγίας, τονίζοντας ότι "Αυτή η εικόνα έχει ιστορία πάνω από 100 χρόνια, και θέλουμε να τη προσφέρουμε σε αυτό το Ναό".Στη συνέχεια ο κ. Πούτιν επισκέφτηκε τον δεύτερο όροφο του ναού, όπου υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στη Ρωσική Ορθόδοξη Ιεραποστολή στο Πεκίνο.
Πριν 50 χρόνια ο ναός της Κοιμήσεως είχε καταστραφεί και στη θέση του χτίστηκε ένα γκαράζ, όμως το 2007 άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο του 2009.
www.romfea.gr