Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ



Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς υλικού και προσωπικού της Εθνικής Φρουράς είναι σε άριστη κατάσταση, σχεδόν καινούργια, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού αλλά και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης είναι τα καλύτερα παγκόσμια από ποιοτική πλευρά αλλά και επιχειρησιακή, τα πλέον εξοπλισμένα στον κόσμο. Μάλιστα η Ελλάδα έχει σχέδιο αγοράς από τη Ρωσία 415 τέτοιων τεθωρακισμένων για όλη τη γραμμή Έβρου - Ρόδου. Τα μεσαία άρματα μάχης της Ε/Φ και ειδικά τα Τ.80 -τρίτης γενιάς- είναι τα πλέον σύγχρονα και καλύτερα ποιοτικά στον κόσμο - οι ίδιοι οι Δυτικοί με φθόνο το αναγνωρίζουν και το παραδέχονται. Να σημειωθεί ότι ακόμη και σήμερα «μεγάλες δυνάμεις» δεν έχουν στα οπλοστάσιά τους το δικό μας αρματικό εξοπλισμό διαθέτοντας ακόμη τεθωρακισμένα «Μάρμορ Χάρινγκτον» και άρματα «δεύτερης γενεάς» τα οποία η Ε/Φ πριν από δεκαετίες έχει αποτάξει από το οπλοστάσιό της. Στον τομέα τώρα αντιαρματικών, αντιαεροπορικών αλλά και πυραύλων εδάφους-εδάφους, εδάφους-θαλάσσης, θαλάσσης-θαλάσσης (κατά θαλασσίων στόχων), η Ε/Φ διαθέτει αξιόπιστα και ευάριθμα συστήματα, της πλέον πρόσφατης και πλέον υψηλής και αξιόπιστης τεχνολογίας. Στοντομέα αυτό και πάλι με εθνική υπερηφάνεια λέγουμε ότι τα πυραυλικά αυτά συστήματα πολύ λίγες χώρες τα διαθέτουν. Τα στρατόπεδά μας, ακόμη και το πλέον απομακρυσμένο φυλάκιο (μικρό στρατόπεδο) της γραμμής καταπαύσεως του πυρός διαθέτουν άρτιες εγκαταστάσεις στρατωνισμού, υγιεινής, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης, αποθήκευσης όπλων και πυρομαχικών.
Ακόμη και τα πεδία βολής της Ε/Φ είναι άρτια σε οργάνωση για εκτέλεση βολής ανά είδος όπλου, και για κάθε είδος όπλου (ατομικού φορητού οπλισμού, αντιαρματικών, πολυβόλων, αρμάτων, πυροβολικού), είναι πεντακάθαρα, συγυρισμένα, πολύ καλά οργανωμένα.

β) Η ναυτική και αεροπορική μας βάση αποτελούν θαυμάσια έργα αριστοτεχνικής υποδομής και με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, φύλαξης, συντήρησης, εκπαίδευσης αλλά και τέλειου και απόλυτα επαρκούς ορμητηρίου για το αντίστοιχο όπλο στη θάλασσα και στον αέρα.
(γ) Το έμψυχό μας «υλικό» όσον αφορά στους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς κάθε βαθμίδας της ιεραρχίας από τον πλέον χαμηλόβαθμο μέχρι τους ανώτατους επιτελείς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακούραστοι, ανιδιοτελείς και αφοσιωμένοι «στρατιώτες» στην τιμή και τη δόξα της πατρίδας.
(δ) Οι εθνοφρουροί μας, τα παιδιά μας, είναι η μεταστοιχείωση και η μεταστάλαξη της δικής μας παρουσίας, είναι η αντιπροσώπευση στο στράτευμα όλων ημών των 850.000 ελληνικών κυπριακών ψυχών. Οι εθνοφρουροί είναι η ζώσα και εντελώς υπαρκτή παρουσία όλου του Ελληνισμού της Κύπρου μέσα στις τάξεις της Ε/Φ.
Συνεπώς η δύναμη των παιδιών μας μέσα στο στράτευμα είναι απροσμάχητη και ακατανίκητη αφού στην ουσία είμαστε όλοι παρόντες σ’ αυτήν, σαν από μαγική συμπύκνωση των δυνάμεων όλου του έθνους.
Αναγκαία παρένθεση: Όσον αφορά στο θλιβερό και αντεθνικό φαινόμενο της άρνησης από μερίδα παιδιών να υπηρετήσουν την πατρίδα, με την ευκαιρία
αυτή απονέμουμε τις φοβερές ιστορικές αλλά και ποινικές ευθύνες στους ψηφοθηρευτές εκείνους πολιτικούς, που, με επιτηδευμένες δηλώσεις και πράξεις, στην ουσία προωθούν την κατάσταση αυτή αποκαλώντας τα δύο χρόνια στην υπηρεσία της πατρίδας «χαμένα χρόνια» αντί υπερήφανα και δημιουργικότατα χρόνια τιμής.
(ε) Η εφεδρεία μας είναι η πανίσχυρη και απόλυτα άκαμπτη ραχοκοκαλιά της Ε/Φ, αποτελώντας κατά την ώρα της αλήθειας σχεδόν το 90% της δύναμης του υπερήφανου δικέφαλου αετού. Είναι μαζί με τους εν ενεργεία τακτικούς στρατιώτες, μόνιμους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς μια ατσάλινη γροθιά με τρομακτικό όγκο (άνω των 100.000) αλλά το κυριότερο από όλα με τρομακτική δύναμη που απορρέει μέσα από την ποιότητα του ανθρώπου: Όλοι οι έφεδροί μας είναι άνδρες ώριμοι, εκπαιδευμένοι και με εμπειρία πολλών χρόνων στο στράτευμα, απλόχερα και αγόγγυστα δίνοντας στο στράτευμά μας όλη την ποιότητα της ψυχής τους που εκπηγάζει από το επίπεδο μόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτισής τους.
Συνεπώς το στράτευμα των Ελλήνων της Κύπρου είναι σε άριστη ψυχική, ηθική, υλική και επιχειρησιακή κατάσταση, δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από άλλους στρατούς και είναι πολύ καλύτερος υλικά και ποιοτικά από πολλούς άλλους.
Το ξέρουν όλοι ότι τα ατυχήματα, ειδικά με τα αυτοκίνητα, είναι η πρώτη αιτία θανάτου από ατυχήματα. Το πρόσφατο ατύχημα με το φορτηγό του στρατού δεν είναι σε καμία απολύτως περίπτωση ο κανόνας ούτε και ο καθρέφτης της Ε/Φ. Ήταν ένα ατυχές περιστατικό που θα μπορούσε δυστυχώς να συμβεί σε οποιονδήποτε άνθρωπο με οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Από στοιχεία του κράτους -εφόρου οδικών μεταφορών- τρομακτικά μεγάλο ποσοστό οχημάτων που κινούνται στους δρόμους, δεκάδες χιλιάδες (ίσως το ένα τρίτο του συνόλου), δεν έχουν περάσει από μηχανικό έλεγχο.
Συνεπώς τα αυτοκίνητα αυτά δυνητικά αποτελούν, δυστυχώς, σοβαρή αιτία πρόκλησης ατυχήματος και είναι πολύ επικίνδυνα τόσο για τους επιβαίνοντες αυτών όσο και για τρίτους. Οι κακόπιστοι κατήγοροι της Ε/Φ ποτέ δεν έδειξαν την ανάλογη ευαισθησία να «προστατέψουν» τον κόσμο από όλα αυτά τα παράνομα και επικίνδυνα κυκλοφορούντα στους δρόμους μας αυτοκίνητα.Μάλιστα να σημειωθεί ότι τα φορτηγά αυτοκίνητα καθώς και όλα τα άλλα οχήματα της Ε/Φ, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα συντηρούνται και ελέγχονται και προς τούτο επιθεωρούνται υπηρεσιακώς.Συνεπώς δεν μπορεί να αποτελεί το ατυχές αυτό περιστατικό καλή αφορμή και χρυσή ευκαιρία για τον κάθε κακόπιστο, μεμψίμοιρο και γκρινιάρη να ρίχνει λάσπη στην Ε/Φ και να αποπειράται να μηδενίσει το μεγάλο εθνικό της έργο.
Έλληνες της Κύπρου, με περιφρόνηση κλείστε τα αφτιά και τα μάτια της ψυχής σας σε κάθε κακόπιστο κατήγορο του στρατεύματός μας: Εμπιστευθείτε απόλυτα την Ε/Φ. Η Ε/Φ είναι οργανωμένη, είναι ισχυρή, είναι αξιόμαχη, είναι ηελπίδα και η εγγύηση της λευτεριάς μας και όλοι εμείς οι Έλληνες της Κύπρου ως απλοί τοξότες, με υπερηφάνεια ας κρατήσουμε στο υψηλότερο σημείο της ψυχής μας το τόξο και τη φαρέτρα και ως υπερήφανοι απελάτες το δόρυ και την ασπίδα της.
* Δικηγόρος, Στρατιωτικός μελετητής, Ιστορικός αναλυτής, Συγγραφέας