Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΕΣΙ ΠΑΡΑ ΦΡΑΓΚΙΚΟ ΦΑΚΙΟΛΙ


Η επικεφαλίδα άκρως μεταφορική από τα βυζαντινά χρόνια. Κατακρίνουμε την θέση που έχει πάρει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο θέμα συνομιλιών με την ρωμαιοκαθολική εκκλησία αψηφώντας τα συγγράμματα των αγίων πατέρων της ορθοδοξίας μας. Η εθνική συνείδηση του αρχιεπισκόπου μας προβληματίζει βάζοντας μας σε σκέψεις αυτοσκοπών που διαχειρίζεται ο ίδιος μεταξύ εκκλησιαστικών και εθνικών θεμάτων.
romfea,gr. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος εκτιμά ότι στο σημείο που έχει φθάσει το κυπριακό περιττεύουν οι συνομιλίες. Παραδέχθηκε ότι κάποιοι μπορεί να τον χαρακτηρίσουν αυστηρό ή ακραίο, όμως, δήλωσε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν κάμει πίσω ούτε ένα πόντο, όπως είπε χαρακτηριστικά, τα τελευταία τριάντα-πέντε χρόνια. Αν η πλευρά μας, ανέφερε, «παραχωρήσει κρατική υπόσταση στο ψευδοκράτος, την επόμενη ημέρα θα καταρρεύσει η οποιαδήποτε συμφωνία, αλλά η τουρκική πλευρά θα κρατήσει την κρατική υπόσταση»Ο Προκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας διατύπωσε παράλληλα, την εκτίμηση ότι η ελληνική κυπριακή πλευρά δεν έχει αναλύσει ποτέ την τουρκική πολιτική, κάτι, πρόσθεσε, που έχει κάνει ο ίδιος.«Οι Τούρκοι, δεν ήταν, δεν είναι ούτε και ουδέποτε θα γίνουν ειλικρινείς», συνέχισε ο Μακαριώτατος.
«Ευτυχώς που στη διακυβέρνηση του τόπου είναι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, γιατί αν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος η Κύπρος θα οδηγείτο σε δύσκολες καταστάσεις», σχολίασε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρός Κυπριανού.