Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ

Αρκετοί εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν σταματήσει την αναμετάδωση του νέου προγράμματος του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά από την ανάληψη της διεύθυνσης του σταθμού από το δίδυμο ενός κουλτουριάρη θεολόγου και μίας μουσικής παραγωγού που ήρθε από το ραδιόφωνο του Αλαφούζου, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισε να χάνει το πνευματικό χαρακτηριστικό του αλλά και το ειδησειογραφικό που τον διαφοροποιούσε από τους άλλους σταθμούς. Είναι ευρύτατα γνωστό ότι στους 89,5 υπήρχαν ειδήσεις που δεν έβρισκες αλλού. Ακόμη, η ορθόδοξη πνευματικότητα που είχαν αρκετές εκπομπές (θα μπορούσε να είναι περισσότερες) για πολύ κόσμο ήταν μία όαση στην καθημερινότητα.
Οι αλλαγές που έγιναν με το νέο πρόγραμμα απο-ορθοδοξοποιούν τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Έγινε ένας χλιαρός ψευτοκουλτουριάρικος σταθμός, πάντως όχι σταθμός Εκκλησίας. Κακέκτυπο Τρίτο Πρόγραμμα πάει να γίνει, τσοκαρία με φτεράάάά. Ας θυμούνται οι υπεύθυνοι ότι το Τρίτο εκπέμπει και στους 666 χιλιόκυκλους. Παλιότερα, είχε βουήξει ο κόσμος με
 τα κατορθώματα άλλου διευθυντή που είχε φτάσει σε σημείο να χαρακτηρίσει τον αγιασμό "βρωμόνερο". Αυτό επί Χριστόδουλου. Ο Ιερώνυμος τί στο καλό κάνει; Η Ιερά Σύνοδος με ποιά κριτήρια επέλεξε τους διευθύνοντες; Σε γκουρού πήγαν; Αυτό θα εξηγούσε και το κόψιμο της εκπομπής από την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων. Αυτή που είχε ο μακαριστός π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος. Να μην πούμε την γαϊδουριά απέναντι σε ανθρώπους που τους έκοψαν την εκπομπή και το κουλτουρέικο ούτε καν τους ενημέρωσε. Πήγαν να κάνουν εκπομπή και το έμαθαν τυχαία. Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος γνωρίζουν για αυτή την ανευθυνότητα και αντιεπαγγελματισμό; Να καταλάβουν ότι ο Σταθμός είναι Δικός ΜΑΣ, των πιστών της Εκκλησίας. Οι διευθύνοντες είναι προσωρινοί υπηρέτες μας.
Πως καταφέρνουν τέτοια μπουμπούκια να μπαίνουν στην Εκκλησία;