Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΤΑΜ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ !!!



Ενας μικρός σπίνος επιτίθεται σε ένα γεράκι που... τόλμησε να πλησιάσει στη φωλιά του σε λίμνη πάρκου στο Colorado. Με θάρρος και αποφασιστικότητα το μικροσκοπικό πτηνό ανέβηκε στην ουρά του αρπακτικού και άρχισε να το χτυπά δυνατά με το ράμφος του στο κεφάλι.

Παραμονές εκλογών η Τουρκία εκδίδει ΝΟΤΑΜ – και τα πράσινα ΜΜΕ το κρύβουν Για πρώτη φορά μετά το 1974 η Τουρκία εκδίδει ΝΟΤΑΜ για θέματα ζωνών ευθύνης στο Αιγαίο.

Όχι τυχαία εν μέσω προεκλογικού πυρετού και με απροσδιόριστη ακόμη την υπαρξη κυβερνήσεως την 5η Οκτωβρίου, οι Τούρκοι ανακινούν με τον πλέον επίσημο τρόπο θέματα ευθύνης Ερεύνης – Διασώσεως (SAR) ΚΑΙ δικαιωμάτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων να καθορίζουν περιοχές ασκήσεων στο Αιγαίο…Ετσι η Α3036/09 Τουρκική ΝΟΤΑΜ / 01 ΟΚΤ 06:19 2009 εξεδόθη ως «Διευκρινιστική» της αντιστοίχου Ελληνικής Α1814/09 περί διεξαγωγής ασκήσεως SAR για τις 24/25 Νοεμβρίου 2009.
Οι Τούρκοι δια της ΝΟΤΑΜ ισχυρίζονται οτι η οριζομένη απο την ΥΠΑ περιοχή (βλ. προσάρτημα χάρτη 1:500.000, η επίμαχη περιοχή με ερυθρό χρώμα) ευρίσκεται ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ SAR Ως ΑΥΤΉ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΊ ΣΤΟΝ ΙΜΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ IMO GLOBAL PLAN.
ΚΑΘΕ ΛΟΙΠΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ SAR ΕΝΤΟΣ Της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ… (πηγή defencenet)
Εάν το παραπάνω εξωφρενικό δεν φθάνει, με τις ΝΟΤΑΜ Α3037/09 και Α3038/09 01 ΟΚΤ 06:43 2009 η Τουρκία «απαγορεύει» προγραμματισμένες για σήμερα (02 ΟΚΤ) και αύριο ασκήσεις του ΠΝ και της ΠΑ στις περιοχές της Λήμνου, της Σαμοθράκης και των Ψαρών «ως παραβιάζουσες» (breach of Greece’s treaty obligations…) τις συνθήκες αποστρατιωτικοποιήσεως των νησιών του 1914 και της Λωζάννης του 1923 (με το πρασάρτημα της περί καθεστώτος των στενών)!
Χαρακτηριστικά “LEMNOS has a demilitarized status and MUSTNOT BE INCLUDED IN ANY SCENARIO /CONCEPT OF ANY TRAINING OR EXERCISE”!
Με την Α3056/09 που εκδίδεται 14:21 την ιδια ημέρα επανέρχεται ειδικά για την Λήμνο!
Για ολα αυτά η ΥΠΑ εξέδωσε μια αντι – ΝΟΤΑΜ στις 10:35 / 01 ΟΚΤ 2009 μόνον για το θέμα SAR οπου διευκρινίζει οτι «τα ορια της Eλληνικής ζώνης ευθύνης SAR συμπίπτουν με τα ορια του FIR Αθηνών» (με μαύρο χρώμα στον προσαρτημένο χάρτη) «σύμφωνα με τις αποφάσεις των συνόδων για την εναέριο κυκλοφορία της Κωνσταντινουπόλεως (1950), Παρισίων (1952) και Γενεύης (1958) ομόφωνα εγκεκριμένες απο το συμβούλιο του ICAO»
Τα λαλίστατα για «τον εκλογικό πυρετό» και διάφορα καλλιτεχνικά κουτσομπολιά κανάλια εχουν παντελώς αποσιωπήσει το θέμα (γιατί άραγε; μήπως και διαλάθει το εθνικό κριτήριο στις επιλογές μας την Κυριακή και βεβαίως καλό ειναι να θυμηθούμε οτι τα Ιμια εγιναν μέ μια απειρη και ζαλισμένη απο την πρόσφατη εκλογή της κυβέρνηση…
Συσχετίστε τα παραπάνω με τις επίμονες «προειδοποιήσεις» για αποχώρηση εκ του «Τουρκικού εναερίου χώρου» του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής της Datca (Radar αεράμυνας και μονάδα αντιαεροπορικών βλημάτων) πρός αεροσκάφη και ελικόπτερα της FRONTEX και σε ελληνικά που κινούνται απο / πρός Αγαθονήσι – Φαρμακονήσι, τις «ενισχυμένες» παραβιάσεις (8 με 16 Α/Φ με τα μισά οπλισμένα) σχεδόν καθημερινά και διερωτηθείτε:
Προκαταλαμβάνουν την οποια κυβέρνηση για τον Νοέμβριο του 2009 ; Τι θα γίνει εάν τα συμμετέχοντα μέσα στην ασκηση SAR «παρενοχληθούν» απο τουρκικά πλοία και αεροσκάφη; Όταν εκδίδεις ΝΟΤΑΜ ασκείς και “Law Enforcement” δηλαδή αναχαιτίζεις η εστω ελέγχεις τους «παραβάτες»…Μήπως οριοθετούν αυτοί και βάζουν τις «κόκκινες γραμμές» τους για το μέλλον; Ετσι για να ξέρει η προσεχής κυβέρνηση «πως να πορευθεί» στα Εθνικά και στην «διευθέτηση» του “pairing” για τον ελεγχο της εναερίου κυκλοφορίας στο Αιγαίο;

Πηγή kostasxan.blogspot.com